MACAR


Also found in: Dictionary, Medical, Encyclopedia, Wikipedia.
Related to MACAR: Macarena, Marca
AcronymDefinition
MACARMetadata Advisory Committee for Australian Repositories (Australia)
References in periodicals archive ?
Osmanli Padisahlarinin Bati muzigine onem verdigini gosteren bir baska ornek de Macar asilli kemanci Wondra Bey.
Though yet unanswered in the case law, the Supreme Court's rule in Macar would likely extend to marital settlement agreements and judgments executed and rendered in the absence of financial affidavits because of the logical underpinnings of the rule.
Sanatcinin hayatinda doldurulamaz bir yeri olan babasi Macar Osman Pasa'yla olan iliskileri ve onun trajik olumu bu kisimda ele alinmaktadir.
Este usor sa ne jucam cu sensurile, mai ales acolo unde ele nu au o origine empirica, ci sunt doar umbra unei umbre conceptuale, care nu poate fi cuprinsa nici macar in nivelul teoreticului, caci nici aici libertatea si constrangerea nu pot fi definite intr-un sens fundamental, dogmatic.
Cat despre incredere, ingredientul care ar putea apropia rezultatele interactiunii de o solutie optima, nu mai poate fi vorba nici macar intre actorii individuali, deoarece aceasta s-a construit in jurul unor valori comune care, printre altele au facut posibila functionarea pietelor, de exemplu, dar de care homo oeconomicus s-a debarasat incet, incet, pe parcursul istoriei sale.
Riak Macar, Vice-President of the government of Southern Sudan.
De-a dreptul incredibila actualitatea teoriilor lui Spiru Haret intr-o Romanie in care asigurarea locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor a devenit obligatorie abia in anul 2010, iar asigurarile pe viata si pensiile private nu se bucura de o mare raspandire nici macar in randul populatiei urbane, cu atat mai putin al celei rurale
Fara a fi fost reglementata sau macar proclamata ca deziderat de vreun act constitutional sau legislativ--putandu-se spune, de aceea, ca ea a existat "doar sub aspectul sau substantial, nu si sub cel contextual" (37)--aceasta a caracterizat sistemul administrativ romanesc in mai mare masura decat descentralizarea.
He had five brothers—Madol, Macar, Kon (deceased), Ahou (deceased), and Cieng—and one sister—Acuoth.
Ideea este ca, daca ar trebui sa citim tot, sau macar un volum rezonabil din publicatiile de valoare din domeniul nostru, ar fi pur si simplu imposibil.
Vechile valori, demonetizate pe soclul istoriei recente, nu au mai fost pastrate nici macar in muzee, in biblioteci, pe ecran ori in salile de teatru.