ADICA

AcronymDefinition
ADICAAsociación de Intérpretes de Conferencias de la Argentina (Argentine Association of Professional Conference Interpreters)
References in periodicals archive ?
O gramatica contextuala simpla este un sistem ordonat cu trei componente G = ([SIGMA], A, C), unde [SIGMA] este alfabetul gramaticii G, A este o submultime finita a lui [SIGMA]* denumita baza a lui G iar C este o submultime finita de perechi de cuvinte peste [SIGMA], adica C [??] [SIGMA]* x [SIGMA]*, denumita multime de contexte pentru G.
am ambit, (iu cind e vorba la o adica la onoarea mea de familist.
Astfel, de asemenea, precum recunoaste toata lumea, procedeaza teoriile cu continut mai redus (adica teoriile care formuleaza afirmatii din ce in ce mai putin precise despre lume), daca hi implica h2, atunci pentru orice e si k, P(h1/e&k) [less than or equal to] P([h2/ehk), si in mod normal "[less than or equal to]" urmeaza a fi interpretat ca "<".
Esta demanda es compartida por la ADICA, lo que sin duda ha dificultado el dialogo con el gobierno.
Receiving original screenplay nominations were Julian Fellowes ("Gosford Park"), Joel Coen and Ethan Coen ("The Man Who Wasn't There"), Milo Adica and Will Rokos ("Monster's Ball"), Baz Luhrmann and Craig Pearce ("Moulin Rouge") and Wes Anderson and Owen Wilson ("The Royal Tenenbaums").
Aioi Nissay Dowa Insurance Company Australia Pty Ltd (ADICA) is refunding $7.2 million to 16,596 customers.
Elementele ce caracterizeaza infractiunea sunt reprezentate de obiectul infractiunii (valorile sociale carora li se aduce atingere prin fapta penala), subiectul infractiunii, adica autorul acesteia, latura obiectiva (modalitatea, scopul si mobilul infractiunii) si latura subiectiva (modalitatea de savarsire a faptei, intentia sau culpa, atitudinea psihica in momentul comiterii acesteia) [14, 21].
O astfel de pozitie teoretica poate contribui, crede Kock, la ceea ce Gutmann si Thompson numesc "speranta liberala", adica speranta exprimata implicit in credinta ca, in cuvintele lor, "[o] democratie poate guverna efectiv si prospera moral daca cetatenii sai cauta sa clarifice si sa limiteze dezacordurile deliberative fara a renunta la angajamentele lor morale cele mai intime ...
Problema adusa in discutiei aici este legata de faptul ca noul element introdus in aceste pasapoarte, adica prezenta amprentelor, poate fi considerat un pas ce duce la intarirea rolului corpului ca sursa de identificare in fata statului.
De la Independencia a Monterrey, Santiago, ADICA, RIL Editores, 2004.
Perioada de valabilitate a garantiei de participare va fi cel putin egala cu perioada de valabilitate a ofertelor, adica 90 zile.
Acesta este neconventionalul cunoasterii finitinfinite a oricarei entitati, dincolo de aceste limite este nedeterminatul, adica neconventionalul, asta nu inseamna ca nu exista.