BRZO

AcronymDefinition
BRZOBesluit Risico Zware Ongevallen (Dutch)
Copyright 1988-2018 AcronymFinder.com, All rights reserved.
References in periodicals archive ?
Budete li mirno razgovarale, brzo ce i vas muz uvidjeti svoju pogrjesku.
Onda on pode porebarke na prstima civiluku, a ne skida oka s nas; skide pazljivo onaj srebrnjak, turi ga pod dzube natuce ves na oci, pa brzo i celom nogom stupajuci, izade napolje.
Neke rijeci pobuduju senzorno iskustvo (na primjer mentalnu sliku ili zvuk) vrlo brzo i lako, dok druge to rijeci cine tePe (npr.
Za pacijente sa znacima intrakranijalne hemoragije preporucuje se hirursko lecenje, ali postoje slucajevi kada je pacijent u dobrom opstem stanju i neuroloski intaktan, sa blagom simptomatologijom koja brzo regredira, te rizik od hirurskog morbiditeta moze biti veci od prirodnog rizika od ponovnog krvarenja.
Izneo sam riljac - asov i kofu za gliste i na znano mesto poceo da prevrcem zemlju u kojoj je bilo mnogo glisti, tako da sam brzo iskopao kolicinu koja mi je potrebna za nocas.
Zbog velikog uticaja polimorfizma apoE gena na metabolizam, interesovanje za brzo odredivanje njegovih alela se povecalo.
Zanic pritom ne smatra da je to svojevrsna >>destrukcija standarda<<, >>nego proces u kojem se iz masovnih medija relativno brzo povlaci diskurs koji je desetljecima bio sintakticki, morfoloski i leksicki vrlo bliz znanstvenom i administrativnom registru.
Sudionici neformalne komunikacije na tom opcem idiomu bili su svjesni--ili bi ih stvarnost brzo takvima ucinila--da se njime ni usmeno, a pogotovo u pismu ne mogu sluziti u skolama, na fakultetima, radnim mjestima, poslovnim sastancima, javnim uredima, medijima i drugim imalo formalnijim kontekstima u svojim republikama i pokrajinama, da dakle nije rijec o standardnom jeziku, ma kako ga liberalno definirali.
Bosanska varijanta turskoga nestala je prilicno brzo nakon zavrsetka turske vladavine (1878.) u BiH, sto samo govori o posebnoj sociolingvistickoj situaciji u kojoj se BVT koristio.
Priroda je razvila prekrasne mehanizme koji signale prenose toliko brzo, toliko daleko i toliko ekstenzivno da mogu poduprijeti sve sto jesmo i sve sto cinimo (Feldman 2006: 50).
Frazeoloske jedinice sa zoonimskom sastavnicom u svim trima jezicima upucuju i na covjekovo kretanje ovisno o tempu (brzo i usporeno) te nacinu kretanja (hodanje, skakanje, plivanje i ostale vrste kretanja).