CADEA

AcronymDefinition
CADEACentro Argentino De Energas Alternativas
Copyright 1988-2018 AcronymFinder.com, All rights reserved.
References in periodicals archive ?
surprise: a cadea cerulpe cineva 'to be (extremely) surprised'
The Experiencer may also occur as an Object in the dative case, in idioms such as: a-i cadea cineva cu tronc cuiva (lit.
Platemys geoffroyana (Schweigger 1812): Hensel (1868:354; in part), by locality ("Rio Cadea") since Phrynops williamsi Rhodin and Mittermeier 1983:59 (see Paratype ZMB 6858) not yet recognized as distinct.
Designated type locality: "Rio Cadea, Rio Grande do Sul, Brazil." Named in honor of Ernest Edward Williams.
De munca mea s-alege scrum, bolnavii vor muri, duium, de-acum, de-acum sunt condamnati, de-acum nu vor mai fi salvati, cand vor cadea in drum.
de a fi condusi altfel decat dupa ideile pe care le-am enuntat in cuvantarea mea si care sunt la baza vietii mele politice, sprijinite pe pastrarea ordinei in folosul natiei, care altfel poate cadea in pacate mai grele decat ale vechiului regim.
Qual fior cadea sul lembo, qual su le treccie bionde, ch'oro forbito et perle eran quel di, a vederle; qual si posava in terra, et qual su l'onde; qual, con un vago errore girando, parea dir: Qui regna Amore.
Dansul paradoxistului intre rational si irational se aseamana cu tentativa trecerii unei prapastii cu talpile goale calcand peste taisul unei sabii, nu te pandeste numai pericolul de a cadea in oricare dintre laturile abisului, rationalul sau irationalul, dar te mai poti si taia la talpi prin platitudine.
Sub presiunea cuceririlor turcesti, de teama de a nu cadea in sclavie, din Imperiul Bizantin au inceput sa migreze spre Europa, unde in secolul al XIV-lea ii vom intalni in Balcani, incepand cu secolul al XV-lea in Europa apuseana--1425 in Spania si chiar Europa nordica--Finlanda 1597.
In viziunea Codului civil francez, ca si in cea a codului national se arata ca leziunea are un domeniu restrans de aplicare atat in ceea ce priveste persoanele care o pot invoca cat si referitor la actele juridice asupra carora poate cadea. Ca atare, leziunea poate fi invocata de catre minorul cu capacitate de exercitiu restransa si numai in cazul actelor juridice de administrare, comutative, iar nu aleatorii (15).
Perioada 1853-1854 reprezinta si pentru Biserica Greco-Catolica o perioada de grele incercari, pentru ca romanii abia scapati de centralismul pestan maghiarizator vor cadea sub incidenta despotismului vienez germanizator, deservit de un regim politienesc si birocratic (11).