CAROR

AcronymDefinition
CARORCapital Area Reach Out and Read
Copyright 1988-2018 AcronymFinder.com, All rights reserved.
References in periodicals archive ?
Ori, pentru Rawls, bogatii, a caror bogatie Nozick o intelege ca si consecinta a propriilor eforturi si merite, fara a oferi un rol paturilor sociale mai putin avantajate in producerea ei--nu reprezinta altceva decat mijloace de care societatea, si implicit marginalizatii social, dispun in maniera discretionara.
In acelasi timp, folosind ca premisa o serie de reflectii ale lui Wittgenstein, Smeyers vorbea despre functia terapeutica a filosofiei si a filosofilor, a caror principala functie ar fi cea de a "desface nodurile intelegerii".
Principiul respectului pentru persoana contine doua elemente esentiale: autonomia ce presupune ca cei care au capacitatea de a delibera cu privire la propriile obiective sa fie tratati cu respect pentru capacitatea lor de autodeterminare; al doilea element are in vedere protectia persoanelor a caror autonomie este afectata sau diminuata, solicitand celor care sunt dependenti sau vulnerabili sa le fie oferita securitatea impotriva raului sau abuzurilor.
in sfarsit, toti sifograntii din tara, al caror numar se ridica la doua sute, dupa ce jura mai intai ca vor alege ca principe al lor omul pe care-l cred cel mai vrednic, aleg prin vot secret pe unul dintre cei patru cetateni ale caror nume au fost propuse de popor.
/ si aceasta fara vorbe, fara cuvinte, al caror sunet sa fie auzit: / dar rasunetul lor strabate tot pamantul, / si glasul lor merge pana la marginile lumii."--Psalmul 19: 1-4 ...
Tulburarile a caror "localizare" este corpul uman (si nu universul sau psihic) reprezinta dimensiunea somatica a anxietatii, expresia neurovegetativa a unitatii dintre psihic si corp, in situatii normale si patologice.
Practic, libertatea de a alege o forma de conducere politica numai este demult un mod cu adevarat liber, caci individul este prelucrat informational si emotional in psihopoligoane mediatice gestionate de catre lideri sustinuti de mici grupuri de interese ale caror deziderate nu sunt intotdeauna in favoarea alegatorilor.
Este o declaratie de iubire pentru un matematician-creator, "var cu Magellan si Columb" care indrazneste sa descopere, pe o planeta arhicunoscuta, teritorii noi a caror geografie neasteptata functioneaza impecabil.
(4) stabileste conditiile speciale necesare reglementarii prin intermediul ordonantei de urgenta, dispunand ca "Guvernul poate adopta ordonante de urgenta numai in situatii extraordinare a caror reglementare nu poate fi amanata, avand obligatia de a motiva urgenta in cuprinsul acestora".