DRZE

AcronymDefinition
DRZEDeutsches Referenzzentrum für Ethik in den Biowissenschaften (German)
Copyright 1988-2018 AcronymFinder.com, All rights reserved.
References in periodicals archive ?
U ideologiji biologizma bioloske se karakteristike ljudi drze neprijepornim uzrocima raznovrsnih drustvenih zbivanja.
Pritom se muskarci obicno isticu kao razumna i, upravo zbog toga, uzorna bica, a zene se redovito optuzuju za pretjeranu emotivnost i nerazboritost jer se emocije u nasoj kulturi drze manje vrijednima (i manje inteligentnima) od razuma.
195) Kadsto se cini da se verbalne vjestine drze talentom i da se zenama priznaju kao vrlina, no takvi se odlomci obicno poentiraju adverzativnim konstatacijama o ispraznim aktivnostima na koje zene trate svoju retoricku darovitost.
Pionirima se toga pristupa drze Maltz i Borker (1982) koji razlike izmedu muskoga i zenskoga jezika izvode iz razlicitih nacina socijalizacije djevojcica i djecaka.
Trac i ogovaranje drze se zenskim zanrovima, (10) zbog cega zene ne mogu cuvati tajne (usp.
Naime smatra se da uporabom standardnoga varijeteta zene zatomljuju i prikrivaju svoj organski govor jer ga drze manje vrijednim i manje profinjenim od standardnoga jezika.
Cak i umjerene feministkinje isticu da katolicke norme oduvijek drze zenu u podredenome polozaju zahtijevajuci od nje da bude poslusna, zahvalna i pokorna (usp.
(8) I danas mnogi drze da je odgovor na to pitanje nesumnjivo da--taj je stav poznat kao funkcionalizam, a stoji nasuprot kognitivizmu i teoriji o utjelovljenosti.
Radikalni funkcionalisti drze da bi bilo koji dovoljno slozen sustav za obradu informacija automatski imao i sve mentalne sposobnosti uma, ukljucujuci cak i svijest--stav koji se cesto naziva >>jakom<< umjetnom inteligencijom (Feldman 2006: 33).
Ali drze da varijacija toga sustava moze razumjeti.