DWZ

(redirected from Dat Wil Zeggen)
AcronymDefinition
DWZDat Wil Zeggen (Dutch: I.E.)
DWZDemontage Werkplaats Zeeland (Dutch appliance recycling company)
DWZDeutsche Wertungszahlen (German: German Classification Numbers)
DWZDeutsche Wochenzeitung
DWZDeutsche Wertpapierdaten-Zentrale (German: German Securities Data Central)
Copyright 1988-2018 AcronymFinder.com, All rights reserved.
References in periodicals archive ?
Dat wil zeggen dat de behandelde thema's door schrijvers misschien wel anders georienteerd zijn maar dat het poeziediscours zelf ongewijzigd is gebleven.
Ook zou hij zich terdege realiseren dat hij alleen in de taal die hij het best beheerste, dat wil zeggen: zijn moedertaal, als schrijver de grootste hoogte kon bereiken.
Naar verhouding, dat wil zeggen rekening houdend met Gedichtendagbundels die door Nederlandse en Vlaamse auteurs zijn geschreven, heeft het Gedichtendaggedicht Waar ik jou word in de gedrukte en digitale poeziekritiek weinig reactie teweeggebracht.
Dat wil zeggen dat ongeveer tweederde van alle nieuwe boeken niet eens wordt opgemerkt, wat erop neerkomt dat die niet of nauwelijks verkocht worden en dus meteen naar de ramsj of de papierversnipperaar kunnen (Bel 2004:194-195).
Deze grens en de weerstand is slechts van ethische aard en dat wil zeggen dat datgene wat (ik) kan, (ik) niet mag (zie Pollefeyt, 1996:74).
Als Nabokov of Beckett een eerder losgelaten (dat wil zeggen een publiek gemaakte) tekst bewerken voor een volgende uitgave, dan vindt de belangstellende op basis van drukvergelijkend tekstonderzoek indicaties van een bijgestelde visie op het literaire werk zelf.
Zo worden er nog steeds in verband met de Ronde van Frankrijk (Tour de France) "mythes gecreeerd", dat wil zeggen: "anekdotes buiten proportie opgeblazen, onbestaande werkelijkheden gekneed" (Van Walleghem, 2002:17).
Maar degeneratie wordt ook gesignaleerd bij de zwarten, die zich weer verlaten op tovenaars, aan "veelwijverij" gaan doen, dat wil zeggen "primitief " en "dierlijk" blijven.