IGRE

AcronymDefinition
IGREING Global Real Estate
IGREInstitute for Geospatial Research and Education (Eastern Michigan University)
IGREImproved Ground Reconnaissance Equipment
IGREInterleaved Gradient-Recalled Echo (radiology)
Copyright 1988-2018 AcronymFinder.com, All rights reserved.
References in periodicals archive ?
Following this sale IGRE still holds 8,000,000 units in the fund, representing 3.9% of net assets.
V.1 Jednostavnu vrstu igre umetanja slogova u hrvatskome--posluzila je kao argument za autosegmentalni prikaz hrvatskoga sloga--opisao je Mihaljevic (1991: 76-78; usp.
[right arrow] htje.pe.la.pa bi.pih te.pe po.po.lju.pu.bi.pi.ti.pi Koliko je igra ziva i prosirena, nije posebno ni vazno, jezicne igre mogu biti dugotrajne i kratkotrajne.
ovo je pi.cka Jasno, mislimo na hotimicne, osvijestene igre rijecima, ne na spunerizme kao omaske, kakve su u hrvatskome primjerice (prema Jelaska 2004: 102):
Prema tome, govornici su se trebali predstaviti prema zadanim smjernicama, opisati sto rade u slobodno vrijeme, kakvo im je bilo djetinjstvo i kakve su igre igrali.
No na preciznije formulirano pitanje o tome mogu li racunala biti uspjesna u odredenim vrstama igara imitacije, kakve Turing opisuje (The Imitation Game), Turing je drzao da rasprava ima smisla i ispravno predvidio da nece trebati proci mnogo vremena do razvoja racunala koja mogu biti vrlo uspjesna u takvu tipu igre (Oppy i Dowe 2011).
Kategoriju igre Wittgenstein objasnjava pojmom obiteljske slicnosti (Wittgensteinov njemacki naziv Familienahnlichkeiten u literaturi na engleskom jeziku prevodi se kao family resemblances, a u hrvatskoj se literaturi koristi i prijevod rodovske slicnosti, prema Zic Fuchs 1991a): svi clanovi kategorije nalikuju jedni drugima na razlicite nacine (npr.
Modeliranje tih procesa kao procesa ovisnih o intersubjektivnom sporazumijevanju, smatra autorica, zauzima kljucno mjesto u Gadamerovoj jezicnoj hermeneutici, Wittgensteinovoj teoriji jezika kao igre te u Austinovoj i Searleovoj teoriji govornih cinova.
Sarajevski su germanizmi podijeljeni u osam skupina--od kojih je u sedam semanticki kriterij presudan (jela, slastice; kucanstvo, odjeca; poslovni zivot, obrt, tehnika; uprava, pravo, zdravstvo, skolstvo, vojska; ljudsko ponas anje, drustvo; sport, igre; ostalo), a osmu cine indeklinabilija koja pripadaju razlicitim semantic kim skupinama.