SAMOM

AcronymDefinition
SAMOMSeacoast Area Mothers of Multiples (Greenland, New Hampshire)
Copyright 1988-2018 AcronymFinder.com, All rights reserved.
References in periodicals archive ?
The driver, Abdullah Al Samom borrowed the car from Hussain Ibrahim Kadhem on the day of the blast in order to transport the bomb to the Budaiya highway where it was to be planted as a trap to target policemen.
neki jezici tvore glagol kill 'ubiti' od korijena umrijeti + pokazatelj kauzativnosti), b) nedostatak hijerarhije u samom popisu (numericke vrijednosti leksema nisu znacajne), c) protuprimjeri skupljeni u jezicima svijeta, d) nemogucnost razdvajanja kulturno nezavisnih od kulturno zavisnih obiljezja (v.
Do druge blokade dolazi na samom kraju navedenog dijela razgovora gdje Ema kaze: Ali sto sam sad mislila recc U oba slucaja do blokade dolazi zbog postupnog skretanja s tijeka misli: prvi put nakon uvocenja irelevantne teme o strahu i egu, a drugi put zbog govora o vlastitoj bolesti.
Ne zaobilazeci filozofsko pitanje o tome zasto u jezicima uopce postoje jedinice osjetljive na polarnost, Chierchia vec na samom pocetku tumacenja uvodi u raspravu pojam fokusa, za koji kaze da je obuhvatan i kompleksan fenomen koji svojim pojavljivanjem unosi nove mogucnosti tumacenja recenice i koji se mora uzeti u obzir u svakoj raspravi koja se tice semantike recenice.
Autor nam pred oci stavlja periodsku strukturu kao temeljno obiljezje ciceronskoga govornistva, retorske skole koje su u ranom carstvu postale uobicajene medu elitom i tako dovele do shematizacije i gubitka zivotnosti u samom umijecu, te kasnije carsko govornistvo, koje nam je poznato vrlo fragmentarno, a pretopilo se u krscansku apologetsku tradiciju.
Na samom je pocetku izrade CroDeriV-a bilo potrebno donijeti nekoliko odluka povezanih:
Vazno je spomenuti da vec na samom pocetku autor, kada se radi o pojmu rijeci, uvodi pojam prototipa (str.
Dobro poznavanje i vladanje samom teorijom, kao i ukljucivanje najnovijih spoznaja s podrucja terminologije te uporaba terminografskih metoda mogu taj zahtjevni posao stvaranja hrvatskih naziva uciniti kvalitetnim i pouzdanim.
Razvoj spomenutih meduovisnih funkcionalnih kategorija moze se zorno opisati u okviru procesa gramatikalizacije koji se provodi u samom glagolu dati.
Razlikuju se dakle: sadasnjost i gotova sadasnjost, proslost i gotova proslost, buducnost i gotova buducnost<< te je gotova sadasnjost tako >>vezana za koji zadani cas, ali nije samom radnjom, zbivanjem ili stanjem vezana za nj, nego posljedicama sto su odatle nastale i traju, pa njima pri izricanju gotove sadasnjosti pripada veca vaznost nego sto pripada radnji, zbivanju ili stanju koji su sadrzaj glagolu<<.