SEAMA

AcronymDefinition
SEAMASouth East Asian Martial Arts
SEAMASystem Engineering and Management Associates
References in periodicals archive ?
In darea de seama trimisa de comandantul Garzii din judetul Bihor se preciza ca pentru populatie modul cum sau desfasurat alegerile a fost un prilej de usurare "agitatiile disparand si ea putand sa-si exercite dreptul de a vota in liniste"; era mentionata si increderea manifestata de cetateni in noul regim, dar si faptul ca lipsa cartilor de alegator a dus la ingreunarea procesului de votare (42).
Sa-i luam asa cum ii prezinta experienta si observatia: nici buni si nici rai, lipsiti cu totul de vointa, judecand lucrurile asa cum par, nu asa cum sunt, si mai cu seama manati de patimi si mai mult de interese decat de ratiune, si gata oricand sa renunte la ultima farama de demnitate, care le-a mai ramas in decursul vietii numai pentru a si-o salva.
Proiectantii sistemelor informatice trebuie sa tina seama de necesitatea de a crea sisteme care sa poata prelucra informatii cat mai generale, sa prezinte facilitati privind comunicarea cu alte surse de informatii (atat interne, cat si externe organizatiei) si sa ofere mijloace cat mai eficiente pentru comunicarea intre manageri si ceilalti angajati in cadrul organizatiei.
115 din Constitutie privind delegarea legislativa si a lasa libertate Guvernului sa adopte in regim de urgenta acte normative cu putere de lege, oricand si--tinand seama de imprejurarea ca prin ordonanta de urgenta se poate reglementa si in materii care fac obiectul legilor organice--in orice domeniu".
Fiecare dintre acestia primesc in seama un numar de 8-15 scoli rurale din cele cari au pamant si cari sunt nu prea departe de satul lui de resedinta.
In Romania, in mod ordinar, tutela era exercitata de monarh, dar existau si situatii in care era lasata oficial in seama ministrilor.
Faptul este ingrijorator mai cu seama daca ar fi sa consideram ca mare parte din "inovatie" rezulta din abilitatea noastra de a produce idei noi care sa fie discutate de catre colegi.
politicile pietei fortei de munca trebuie sa tina seama mai mult de particularitatile culturale specifice;
Italia si-a exercitat puterea coloniala in "Tripolitania, Eritreea si Somalia, in partile desertice ale Africii, pe seama Etiopiei, asupra careia n-a mai putut sa-si extinda dominatia din cauza infrangerii suferite in batalia de la Aduwa/Adoua, in 1896.
dar si triada (inclusiv cea hegeliana) sunt considerate, nu in afara unei justificari demne de luat in seama, drept expresii ale finitudinilor de-limitarii.
Este sfarsitul viziunii tragice asupra conditiei omului, sfarsitul tensiunii dramatice, atat de fecunde pentru spirit, prin transferul integral, mai cu seama, al caracterelor ontologice ale Dumnezeului crestin catre natura, acest mit vechi invesmantat oriental, transfer ce anunta transferul final al cosmologiei lui Laplace in beneficiul universului vid, geometric si stupid (15).
In stiinta politica si sociologie, disfunctiile de acest tip sunt puse eminamenete pe seama regimului comunist, care, prin mijloace represive si propagandistice, a ajuns sa mutileze--literalmente--memoria, identitatea si mentalul colectiv.